David Haye who lives in Çatalköy-north Cyprus... world heavy cycle, common wealth and european boxer campion.. '' the reason im so successful is because i am in Cyprus'
ünya ağır sıklet, Commonwealth ve Avrupa şampiyonu boksör David Haye, başarısının sırrını Kıbrıs'ta yaşamak olduğunu söyledi.
Bir yıldır Çatalköy'de yaşayan ünlü boksör David Haye, menajeri Adam Eşref Cevdet ve KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık ile birlikte KKTC Londra Temsilciliği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Haye, toplantıda Kıbrıs'a olan sevgisini dile getirdi.
Katıldığı maçlarda şortunda KKTC bayrağını taşıyarak, Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımını yapan ve tüm dünyanın dikkatini çeken David Haye, bu konudaki görüşlerini şu şekilde dile getirdi:
"Şimdiye kadar Kıbrıs'ın statüsüyle ilgili siyasal bir problem ile karşılaşmadım. Kimse benim Kıbrıs'ı tanıtmama engel olamaz. Beni kabul ettikleri sürece ben orada kalmak istiyorum. Benim elimden gelen KKTC bayrağını dünya sahnesinde mümkün olduğunca tanıtmak."
Her turnuvada Kuzey Kıbrıs'ı temsil etmeye çalıştığını söyleyen 28 yaşındaki genç boksör Haye, "Güney Kıbrıs'ı daha önce ziyaret etmiştim. Fakat Adam'ı ziyaret etmek için gittiğim Kuzey Kıbrıs'a, beklentilerime karşın aşık oldum. Orada antrenmanlarım son derece başarılı geçiyor. Deniz kenarında güzel bir villamız var. Muhteşem yemekler yiyoruz, her şey organik, balıklar harika. Bir atlet için dört dörtlük koşullar bunlar" dedi.
Jamaikalı baba ve İngiliz annenin oğlu olan boksör David Haye, toplantıda ayrıca Türkçesini geliştirmek istediğini de belirtti.
Basın toplantısında ünlü boksöre KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık tarafından bir plaket hediye edildi. Yanık, David Haye'nin Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımını yaptığı için teşekkür ederek, genç boksöre Kıbrıslı Türk Modacı Mustafa Aslantürk tarafından tasarlanacak özel bir şort hediye edeceklerini söyledi.
David Haye, son olarak mart ayında Londra'da KKTC bayrağı ile çıktığı müsabakada Enzo Maccarinelli'yi yenerek, WBO şampiyonluk kemerine sahip olmuştu. Maç, O2 Arena'dan canlı televizyon yayını ile tüm dünyada milyonlarca insan tarafından izlenmişti.
David Haye, 10 Kasım 2007'de WBA ve WBC'de Fransız Jean-Marc Momeck'i 7. raundda nakavt ederek dünya şampiyonluğu kemerlerini eline geçirmiş ve bu müsabakada da KKTC bayraklı şortu ile dikkat çekmişti. Haye, geçtiğimiz yıl kasım ayından beri Kuzey Kıbrıs'ta Ozanköy Jimnastik Salonu'nda maçlarına hazırlanıyor.
BTW get ready for his matches in north Cyprus guys... OZANKOYde
Bende Kıbrısı çooook seviyorum